Activiteiten in de kijker

Bosplantactie Hallerbos
Bosplantactie - Perregat in Lembeek
 12/02/2023

Op zondag 12 februari 2023 is jong en oud welkom om deel te nemen aan de grote bosplantactie aan het Perregat in Lembeek.
Vele handen maken licht werk!
Inschrijven vanaf 15 december.

 Nieuws

Ecoduct Hallerbos
Ecoduct

Alle lichten staan op groen om een ecoduct over de Brusselse Ring ter hoogte van het Hallerbos te bouwen. Het ecoduct zal in combinatie met het bestaande ecoraster voor een groene verbinding zorgen zodat dieren veilig de weg kunnen oversteken. Én naburige boskernen ten zuiden van Halle worden versterkt en met het Hallerbos verbonden.

Het ecoduct wordt 65 meter breed. Aan de zuidoostkant komt een pad van 5 meter breed voor voetgangers en fietsers. De overige 60 meter is ontworpen met respect voor de natuurlijke fauna en flora. Dankzij aarden wallen van bijna 3 meter hoog zullen dieren weinig last hebben van het wegverkeer.

De werken starten in de tweede helft van 2023 zodat het ecoduct vanaf 2025 klaar is voor gebruik.

Regenwaterton
Regentonnenactie tot 15 december

Met een regenton doe je jezelf én de natuur een groot plezier. Zeker nu het klimaat  extremer wordt, is een regenton onmisbaar in je tuin. Via Haviland, Klimaatpunt en stad Halle loopt er tot 15 december 2022 een groepsaankoop met een ruim en kwalitatief aanbod, kijk hier.

Plan Boommarter promoot goed waterbeheer en biedt de plaatsing van deze regentonnen gratis aan. Dit op locaties tussen centrum Halle en het Hallerbos (d.w.z. ten oosten van de Bergensesteenweg en de Zenne). Een stimulans van meer dan 100 euro. Vermeld 'Actie Plan Boommarter' bij je online bestelling.

Voor vragen en meer info mail ons op info@planboommarter.be.

 Doelstellingen

Meer bos en natuur

Versterken, uitbreiden en verbinden van de bijzonder waardevolle bos- en natuurgebieden in Halle in de omgeving van het Hallerbos

Natuur in een groenere omgeving

Zorgen voor samenhangende landschappen, het herstellen van de waterhuishouding, werken aan blauwgroene bebouwde omgeving en het aantrekken van eco-investeringen zoals een ecoduct en uitkijktoren

Mensen verbinden met natuur

Bewoners en bezoekers betrekken via bosplantacties, wandelroutes, speelnatuur, natuurrijke tuinen, vrijwilligerswerkingen,...

 Partners